Новопетрівський Будинок наукової та дитячої творчості
 
Головна » 2016 » Лютий » 23 » Вихованці гуртка “Джерельце” вшанували память "небесної сотні".
16:11
Вихованці гуртка “Джерельце” вшанували память "небесної сотні".

В Осипенко Вихованці гуртка “Джерельце”вшанували Героїв Небесної Сотні, АТО і борців за незалежність України всіх часів.

 

У переддень Дня вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні, в парковій зоні села Осипенко, працівниками музею та вихованцями історико-краєзнавчого гуртка  «Джерельце» здійснено упорядкування та приведення до належного стану меморіалу на місці поховання земляків - воїнів Революційної Повстанської армії України (махновців), які загинули під час бойових дій у Приазов´ї у 1918-19рр.. Акція проведена з метою увічнення пам’яті загиблих учасників Революції Гідності, що відбулася у період з 21 листопада 2013 року по 21 лютого 2014 року, і борців за незалежність України всіх часів: зокрема, загиблих земляків - повстанців, які захищали рідну землю від білогвардійської та більшовицької навали в умовах тогочасної російської військової агресії, в період Української революції і Визвольної війни 1918-1921рр.. 

Того ж дня, 19 лютого, в Осипенківському краєзнавчому музеї відбувся, організований спільно з Цивільним корпусом АЗОВ в Бердянську, тематичний захід «Пам'ятаймо подвиг односельця - учасника столичного Євромайдану і воїна АТО Володимира Зюзя (1948-2014), та всіх земляків, які віддали життя за Вітчизну!» - присвячений консолідації Української нації перед обличчям зовнішньої загрози, вшануванню Героїв Небесної Сотні і воїнів - учасників АТО.

Згадати патріотів,  що своєю пожертвою дали надію на порятунок народу і країни, прийшли всі, кому дорога наша земля та її історія.

Під час заходу відбулося покладання квітів на пам’ятному місці, присвяченому боротьбі за свободу та незалежність України - місці поховання земляків - воїнів Революційної Повстанської армії України (махновців), які загинули у 1918-19 роках. Вшанували й пам`ять односельців, які загинули, захищаючи рідну землю в роки Другої світової війни.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні, які віддали життя за Україну та відійшли у безсмертя.

Присутні переглянули документальні фільми, про повстанський рух нашого краю в період Української революції і Визвольної війни 1918-21 рр.., патріотизм та мужність громадян, які восени 2004 року та у листопаді 2013  – лютому 2014 року стали на захист демократичних цінностей та европейського вибору України.

У виконанні вихованців гуртка “Джерельце”, прозвучали віршовані твори патріотичного змісту.

Світлана Пазиченко

Той час криваво-чорним був для нас…
Пройшла війна нестримно по пшеничнім полі
І витоптала жорстоко кращі колоски - 
Пролилось сліз гірких багато та людської крові….
В огні палали наші душі і серця,
Від диму задихалися думки, боліли скроні,
Тепер ми з болем поминаєм тих, кого уже нема
І проклинаєм пекло те в своїм безсонні…
Відчули на собі ми що таке війна,
Побачили яким підступним може бути ворог,
І зрозуміли: Мир і Злагода - то не прості слова,
Цього так прагнеш й хочеш в нашім спільнім домі…
Ми зрозуміли, що то значить слово Україна!
Ми осягнули серцем – рідна це земля!
Але цвіт нації за Неньку нашу в битвах зараз гине …
Одне лиш просим: хай будуть всі герої незабутні,
І не повториться ніколи більше рік минулий!

На вшанування пам’яті загиблих воїнів АТО Запорізької області, імена й світлини котрих розміщені в музейній експозиції, було запалено свічки.

Начальник штабу Цивільного корпусу АЗОВ в Бердянську Галина Кубик розповіла про юнацькі і молодіжні патріотичні акції, закликала молодь району також приєднуватися до руху з увічнення і вшанування пам`яті про подвиг наших земляків. Домовились про співпрацю у створенні експозиції в музеї, яка відтворюватиме  сучасну боротьбу за незалежність, цілісність держави в умовах неоголошеної військової російської агресії, що триває нині.

Вічна пам'ять і вічна слава героям!!!

Переглядів: 376 | Додав: Пророк | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вівторок, 16.04.2024, 14:56
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід
Форма входу
Пошук
Календар
«  Лютий 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 3
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz